Kedsomhed i parforholdet: Sådan holder I gnisten i live

De fleste parforhold er spændende i starten. Men som tiden går, er det ikke unormalt, at gnisten svinder en smule. Kæmper du med kedsomhed i parforholdet? Så kan du med fordel læse med nedenfor.

Sæt tid af til hinanden

Først og fremmest er det vigtigt, at I sætter kvalitetstid af til hinanden. Hvis I deler bopæl, bruger I sandsynligvis allerede en del tid sammen, men der er forskel på at lave hver sine ting under samme tag og rent faktisk foretage jer noget, hvor I nyder hinandens selskab.
Bestil et bord på en god restaurant. Tag del i nogle aktiviteter, som ingen af jer har prøvet før. Og aftal eventuelt på forhånd, at I lader mobiltelefonerne blive i lommen, mens aktiviteterne står på.

Dyrk jeres egne interesser

Dette råd virker måske til at negere det forrige. Men I kan sagtens sætte tid af til hinanden og samtidig sørge for at holde liv i jeres egne interesser. Hvis du keder dig i parforholdet, kan det nemlig skyldes, at du og din partner bruger så meget halvhjertet tid sammen, at I kun sjældent har noget nyt at dele. Sørger I derimod for at dyrke jeres egne interesser hver for sig, vil I jævnligt have noget at fortælle hinanden.

Plej sexlivet

En libido er ikke en fast størrelse. Derfor er det hverken overraskende eller alarmerende, hvis du eller din partner sommetider oplever ikke at have lyst til sex. Et parforhold kan sagtens være stærkt, selvom I ikke flår tøjet af hinanden hver gang, I har muligheden. Men hvis der begynder at gå uger eller måneder mellem jeres seksuelle udfoldelser, er det essentielt, at I sætter ind. Det kan I med fordel gøre i to trin, som både indebærer at finde årsagen og måske at eksperimentere med strapon eller andet sexlegetøj-.

Find årsagen

Som det første skal I have fundet ud af, hvorfor lysten mangler. Måske er I for overbelastede i hverdagen. Eller måske har der været et tillidsbrud. Uanset hvad vil I komme nærmere et sundt sexliv, når I har fundet årsagen til problemet.

Prioritér sexlivet

Når I har talt det manglende sexliv igennem, er det tid til at prioritere det. Aftal hvornår I vil dele denne essentielle aktivitet med hinanden. Og overvej eventuelt om I ville have godt af at eksperimentere i soveværelset. For eksempel kan I forny sexlivet med en strapon eller andet frækt legetøj.